Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji potrzeb użytkowników. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji

Ok, rozumiem

Artykuły Mrchef

Zielone szparagi - jedz na zdrowie!

07.06.2017

Spieszmy się kochać szparagi, tak szybko mija ich sezon... niestety, w Polsce sezon na szparagi trwa tylko kilka tygodni. więcej

Jak poradzić sobie z gromadką dzieci?
Jak poradzić sobie z gromadką dzieci?

23.05.2017

Bycie mamą to praca na pełen etat - to wie każda mama. Bycie mamą trójki dzieci i pieska to niemalże wyczyn kaskaderski. więcej

Spotkajmy się na Gastro Nockach

17.08.2017

Już 18 i 19 sierpnia nadarzy się specjalna okazja, żeby spróbować dań przygotowanych przez szefa kuchni MrChef, Tobiasza Hermana! Spotkamy się podczas nowej, wrocławskiej inicjatywy Gastro Nocek na Świebodzkim. I będzie pysznie!

więcej
Sos winegret - 3 najprostsze przepisy!

24.07.2017

Sos winegret to jeden z najbardziej klasycznych sosów do sałatek. Podstawa tego sosu jest oliwa, musztarda i sok z cytryny. Jednak te składniki można uzupełniać innymi i modyfikować winegret na dziesiątki sposobów!

więcej
Chleboteka - dostawca pieczywa MrChef

29.06.2017

Choć można powiedzieć, że prowadzą bogate, nocne życie, to z pewnością nie takie, jak bywalcy okolicznych pubów i klubów. Wstają o trzeciej, czwartej w nocy i kierują kroki do małego lokalu przy ulicy Ruskiej we Wrocławiu. To tu, w Chlebotece, wypiekają kolejne bochenki naturalnego chleba na zakwasie, formują bułki, nadziewają drożdżówki i szykują kanapki.

więcej
Szparagi prosto z pola - dostawca MrChef

29.06.2017

Zielone i białe, zbierane ręcznie, każdego dnia w podwrocławskich Strzeganowicach, dystrybuowane w całej Polsce. Można je jeść na surowo, dusić, gotować, miksować na kremy albo zapiekać w piekarniku.

więcej
Białe szparagi - szparagowy sezon!

12.06.2017

W drugiej połowie kwietnia na lokalnych bazarkach pojawiająsię szparagi. Długo z nami nie zostaną, gdyż ich sezon skończy się pod koniecczerwca. Wykorzystajmy koniecznie ten czas, bo szparagi są zdrowe i pyszne, a wykorzystaćje w kuchni możemy na wiele sposobów.

więcej
Zielone szparagi - jedz na zdrowie!

07.06.2017

Spieszmy się kochać szparagi, tak szybko mija ich sezon...niestety, w Polsce sezon na szparagi trwa tylko kilka tygodni. Krajowe szparagipojawiają się w połowie kwietnia i zwykle są dostępne do połowy czerwca. Wartowykorzystać ten czas jak najlepiej, bo to nie tylko pyszne, ale i bardzo zdrowewarzywa. 

więcej
Truskawki - ich historia, właściwości i przepisy

02.06.2017

Cudowny smak i aromat – chyba nie ma osoby, która nie tęskniza tym owocem. Truskawka kształtem przypominającym serce jest uznawana za symbolbogini Wenus i w bardzo często określa się ją jako afrodyzjak.

więcej

Menu na tydzień 21.08 - 27.08

Medaliony z sosem borowikowym, ziemniakami i karmelizowaną marchewką z groszkiem

czas gotowania

40

liczba kalorii

661 kcal

trudność

ostrość

ocena 0/5