Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji potrzeb użytkowników. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji

Ok, rozumiem

Artykuły Mrchef

Zielone szparagi - jedz na zdrowie!

07.06.2017

Spieszmy się kochać szparagi, tak szybko mija ich sezon... niestety, w Polsce sezon na szparagi trwa tylko kilka tygodni. więcej

Jak poradzić sobie z gromadką dzieci?
Jak poradzić sobie z gromadką dzieci?

23.05.2017

Bycie mamą to praca na pełen etat - to wie każda mama. Bycie mamą trójki dzieci i pieska to niemalże wyczyn kaskaderski. więcej

Co jedzą studenci?

04.10.2017

Parówki gotowane w czajniku elektrycznym, chleb z keczupem i zupki z proszku - to zwykle tak wyobrażamy sobie dietę studentów. Dorzućmy do tego pizzę zamawianą o 2 w nocy, częste pomijanie posiłków (kto by pamiętał o śniadaniu, skoro dopiero co człowiek wstał, a zajęcia trwają od 5 minut) i używanie całej gamy niezdrowych produktów. Czy faktycznie tak wygląda studenckie żywienie i co można zrobić, żeby było zdrowiej, ale wciąż smacznie i wygodnie?

więcej
Smaki lata - jak najlepiej skorzystać z nich w sierpniu?

25.08.2017

Lato to prawdziwe bogactwo, jeśli chodzi o smak owoców i warzyw. Warto jeść jak najwięcej tych sezonowych, polskich, aby móc w pełni nacieszyć się ich fantastycznym smakiem, zapachem i właściwościami. Targi aktualnie uginają się pod ciężarem warzyw i owoców, są jednak takie gatunki, które już niebawem nie będą dostępne, a obecnie można się nimi najeść (niemal na zapas) i przygotować przetwory, które pozwolą nam na posiadanie odrobiny lata w kuchnią zimą!

więcej
Zrób pyszne przetwory z pomidorów!

24.08.2017

Trwa właśnie pełnia sezonu na pomidory. To właśnie w sierpniu i we wrześniu są najsmaczniejsze, mają najpiękniejszy kolor, są soczyste, pełne aromatu, smaku i właściwości zdrowotnych. Warto jeść je jak najczęściej. I nie tylko cieszyć się nimi teraz, latem, ale też zatrzymać tych warzyw. Dzięki temu będziemy mogli jeść je także zimą i nie musieć polegać na importowanych pomidorach, które w grudniu czy styczniu pozbawione są smaku i zapachu.

więcej
Gastro Nocki - relacja z pysznego weekendu!

23.08.2017

Ach, co to był za weekend! Mamy po nim o parę więcej zmarszczek, a nasze nogi i ręce poczuły, co to odpoczynek, najwcześniej w poniedziałek, ale było warto! Spotkanie z Wami na Gastro Nockach było niesamowitym przeżyciem. Zjedliście kilkaset porcji naszego jedzenia, przegadaliśmy z Wami kilkanaście godzin i nabraliśmy apetytu na kolejne takie wydarzenia. A dla tych, którzy nie mogli dotrzeć, mamy relację zdjęciową.

więcej
Spotkajmy się na Gastro Nockach

17.08.2017

Już 18 i 19 sierpnia nadarzy się specjalna okazja, żeby spróbować dań przygotowanych przez szefa kuchni MrChef, Tobiasza Hermana! Spotkamy się podczas nowej, wrocławskiej inicjatywy Gastro Nocek na Świebodzkim. I będzie pysznie!

więcej
Sos winegret - 3 najprostsze przepisy!

24.07.2017

Sos winegret to jeden z najbardziej klasycznych sosów do sałatek. Podstawa tego sosu jest oliwa, musztarda i sok z cytryny. Jednak te składniki można uzupełniać innymi i modyfikować winegret na dziesiątki sposobów!

więcej
Chleboteka - dostawca pieczywa MrChef

29.06.2017

Choć można powiedzieć, że prowadzą bogate, nocne życie, to z pewnością nie takie, jak bywalcy okolicznych pubów i klubów. Wstają o trzeciej, czwartej w nocy i kierują kroki do małego lokalu przy ulicy Ruskiej we Wrocławiu. To tu, w Chlebotece, wypiekają kolejne bochenki naturalnego chleba na zakwasie, formują bułki, nadziewają drożdżówki i szykują kanapki.

więcej
Szparagi prosto z pola - dostawca MrChef

29.06.2017

Zielone i białe, zbierane ręcznie, każdego dnia w podwrocławskich Strzeganowicach, dystrybuowane w całej Polsce. Można je jeść na surowo, dusić, gotować, miksować na kremy albo zapiekać w piekarniku.

więcej
Kuchenne tricki cz. 1

14.06.2017

Szukasz sposobu, aby ułatwić sobie przygotowanie potraw? W Twojej kuchni brakuje części sprzętu? Mamy dla Ciebie czternaście trików, które pozwolą na przyjemniejsze i mniej pracochłonne przygotowanie posiłków. Dzięki nim nie tylko przygotowanie dań MrChef będzie łatwiejsze, ale i gotowanie innych posiłków.

więcej

Menu na tydzień 16.10 - 22.10

Medaliony wieprzowe

czas gotowania

40 min

liczba kalorii

519.4 kcal

trudność

ostrość

ocena 0/5

Pełnoziarnista carbonara

czas gotowania

20 min

liczba kalorii

714 kcal

trudność

ostrość

ocena 0/5