Nasza strona korzysta z plików cookie w celu realizacji potrzeb użytkowników. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji

Ok, rozumiem

Artykuły Mrchef

Zielone szparagi - jedz na zdrowie!

07.06.2017

Spieszmy się kochać szparagi, tak szybko mija ich sezon... niestety, w Polsce sezon na szparagi trwa tylko kilka tygodni. więcej

Jak poradzić sobie z gromadką dzieci?
Jak poradzić sobie z gromadką dzieci?

23.05.2017

Bycie mamą to praca na pełen etat - to wie każda mama. Bycie mamą trójki dzieci i pieska to niemalże wyczyn kaskaderski. więcej

Spotkajmy się na Gastro Nockach

17.08.2017

Już 18 i 19 sierpnia nadarzy się specjalna okazja, żeby spróbować dań przygotowanych przez szefa kuchni MrChef, Tobiasza Hermana! Spotkamy się podczas nowej, wrocławskiej inicjatywy Gastro Nocek na Świebodzkim. I będzie pysznie!

więcej
Sos winegret - 3 najprostsze przepisy!

24.07.2017

Sos winegret to jeden z najbardziej klasycznych sosów do sałatek. Podstawa tego sosu jest oliwa, musztarda i sok z cytryny. Jednak te składniki można uzupełniać innymi i modyfikować winegret na dziesiątki sposobów!

więcej
Chleboteka - dostawca pieczywa MrChef

29.06.2017

Choć można powiedzieć, że prowadzą bogate, nocne życie, to z pewnością nie takie, jak bywalcy okolicznych pubów i klubów. Wstają o trzeciej, czwartej w nocy i kierują kroki do małego lokalu przy ulicy Ruskiej we Wrocławiu. To tu, w Chlebotece, wypiekają kolejne bochenki naturalnego chleba na zakwasie, formują bułki, nadziewają drożdżówki i szykują kanapki.

więcej
Szparagi prosto z pola - dostawca MrChef

29.06.2017

Zielone i białe, zbierane ręcznie, każdego dnia w podwrocławskich Strzeganowicach, dystrybuowane w całej Polsce. Można je jeść na surowo, dusić, gotować, miksować na kremy albo zapiekać w piekarniku.

więcej
Kuchenne tricki cz. 1

14.06.2017

Szukasz sposobu, aby ułatwić sobie przygotowanie potraw? W Twojej kuchni brakuje części sprzętu? Mamy dla Ciebie czternaście trików, które pozwolą na przyjemniejsze i mniej pracochłonne przygotowanie posiłków. Dzięki nim nie tylko przygotowanie dań MrChef będzie łatwiejsze, ale i gotowanie innych posiłków.

więcej
Jarmuż - jedz na zdrowie!

13.06.2017

Jest bliskim krewnym kapusty, ma długie pomarszczone liście ciemnozielonego koloru i mnóstwo witamin oraz minerałów. Znany od czasów starożytnych, w średniowieczu był jednym z najpopularniejszych warzyw w Europie. Jego popularność później zmalała, ale na szczęście od kilku lat znowu coraz częściej gości na talerzach.

więcej
Jak nie marnować jedzenia?

12.06.2017

Marnowanie żywności to jeden z największych aktualnychproblemów na świecie. Co roku globalnie marnuje się ponad półtora miliarda tonżywności. Polacy dokładają 9 milionów ton, z czego 2 miliony pochodzą zprywatnych gospodarstw domowych. 

więcej
Gotowanie jest proste - 5 rad, jak ułatwić sobie życie w kuchni!

12.06.2017

Codzienna praca, opieka nad dziećmi, milion spraw iobowiązków, którymi trzeba się zająć - znasz ten scenariusz? Jak w natłokuzajęć znaleźć jeszcze czas na gotowanie? Radzimy, zacznij od uproszczenia sobiedziałań w kuchni. A my podpowiemy Ci, jak gotować z przyjemnością, pewnością,że się uda i nie poświęcać na to całego dnia.

więcej
Domowe burgery - zdrowa alternatywa dla fast foodów!

12.06.2017

Większość z nas zdaje sobie wprawdzie sprawę, że kupującżywność typu fast food, nie decydujemy się na jedzenie zdrowe. Kto z naspotrafi sobie jednak odmówić pysznego burgera? Wiodąc zdrowy styl życia wcalenie trzeba z nich rezygnować. Wystarczy tylko przygotować ulubione składniki iugotować domowe burgery!

więcej

Menu na tydzień 29.05 - 04.06

Pulpeciki drobiowo-serowe w sosie putanesca z ryżem jasminowym i marynowaną cukinią

czas gotowania

40 min

liczba kalorii

660.1 kcal

trudność

ostrość

ocena 0/5